Усунення неприємного запаху з взуття може стати помітною проблемою, але завдяки простим методам, запропонованим австралійською блогеркою Кароліною Макколі, ми можемо легко та ефективно впоратися з цією незручною ситуацією.

Перший метод включає використання старих капронових шкарпеток та харчової соди. Процес починається з того, що вам знадобляться дві вживані капронові шкарпетки. Потім у кожну їх слід насипати невелику кількість харчової соди. Після чого шкарпетки варто зав'язати і помістити всередину вашого взуття. Як запевняє блогерка, лише кілька годин, проведених з цими шкарпетками у взутті, допоможуть позбутися неприємного запаху.

Якщо ж у вас зовсім немає часу чекати, тобто другий метод, який дозволить вам позбутися запаху лише за п'ять хвилин. Для цього вам знадобляться перекис водню та оцет. Просто змочіть вату в оцті або перекису водню та ретельно протріть внутрішню частину взуття. Важливо не перестаратися з рідиною, щоб уникнути необхідності ретельного сушіння взуття.

Крім запаху, ще однією поширеною проблемою є цвіль у взутті. Впоратися з цим можна так: спочатку помийте взуття мильним розчином, потім протріть розчином хлору для дезінфекції. Далі приготуйте розчин із нашатирного спирту та оцту в рівних частинах і ретельно протріть взуття зсередини та зовні. Після чого взуття слід добре висушити. Якщо ваше взуття не зі шкіри, ви також можете скористатися можливістю випрати його в пральній машині, використовуючи відповідний режим прання.

Читайте також: