У Росії аеродром Тілічікі на Камчатці, неподалік затоки Корфу, затонув через повінь, викликану виходом Берингового моря з берегів. Повінь, як повідомляє РосТВ, торкнулася злітно-посадкової смуги та адміністративного центру Олюторського району.

Про це пише «УНІАН»

В результаті польоти на аеродромі тимчасово припинені, а пасажирів, які прямують до Петропавловська-Камчатського, планується перевозити гелікоптерами Мі-8. МНС Росії активно вирішує ситуацію з паводком і має на меті відновити авіасполучення протягом кількох днів.

"Рейси тимчасово припинено. Пасажирів, які прямували до Петропавловська-Камчатського, планують доставити на гелікоптерах Мі-8", - уточнив Amura Mash.

Крім цього, в Україні важкі погодні умови призвели до тимчасового закриття 14 доріг через сильний снігопад.

Також через негоду у кількох населених пунктах 16 регіонів сталося відключення електроенергії. Найскладніша ситуація склалася на півдні та півночі Одеської області, де дороги виявилися засипані снігом заввишки до півтора метра.

Нещодавнє затоплення аеродрому Тілічики на Камчатці (Росія) та порушення повітряного руху наголошують на вразливості критично важливої ​​інфраструктури до екстремальних погодних явищ.

Розлив Берингового моря, що торкнувся злітно-посадкової смуги та адміністративного центру, підкреслює проблеми, пов'язані з кліматом.

Крім того, досвід України, пов'язаний з перекриттям доріг та відключенням електроенергії через сильний снігопад, підкреслює ширший регіональний вплив суворих погодних умов.

Читайте також:

З першого разу ви достеменно не здогадаєтеся: чому в СРСР плацкартні вагони називалися саме так і що таке "плацкарта"

Спосіб "трьох столових ложок": як очистити від бруду та нагару навіть найстарішу газову плиту

Путін вже не в змозі захистити Росію: безпілотники атакували найпрестижнішу танкову дивізію просто під Москвою