Сьогодні, 29 листопада, в обмінниках та банках змінився курс валют. Так, продати долар можна було в середньому за курсом 37,24 грн, євро – 40,50 грн. А це значить, що готівковий курс долара до гривні зменшився на 3 копійки, а от курс євро щодо гривні навпаки збільшився на 5 копійок. Напередодні новорічних свят кожного українця цікавить а що ж буде далі...

Що ж поки долар і євро продовжують дорожчати. Так, за словами директорки департаменту казначейських операцій "Юнекс Банку" Ганни Золотько, курс долара в Україні у перші дні грудня 2023 року перебуватиме у межах коридору 37,3 - 37,8 грн/дол. Експертка припустила, що масова виплата зарплат українцям може викликати коливання на ринку валют через збільшений попит.

Що ж стосується курсу долара на готівковому ринку, то, на думку Ганни Золотько, він коливатиметься у межах 37,1 — 38,4 грн/дол.

А ось директор Департаменту аналітичних досліджень Райффайзен Банку Олександр Печерицин впевнений, що курс долара в Україні до кінця 2023 року на міжбанку залишиться у межах 36 - 36,5 грн/дол., якщо НБУ і далі продовжуватиме свою нинішню політику. При цьому ослаблення гривні експерт допускає лише до рівня, який передував "керованій гнучкості" курсу - 36,8-36,9 грн/дол.

Нагадаємо, що у жовтні 2023 року українці придбали рекордну кількість валюти за 10 років. У свою чергу НБУ продав на міжбанку найбільший обсяг доларів із червня минулого року.

Крім того, стало відомо, що за жовтень банки ввезли в Україну готівкову валюту на понад 1 млрд доларів і це абсолютний рекорд з лютого 2022 року.

Читайте також:

Обов'язково подивіться на номінал купюри: українців попередили про "найнебезпечніші" долари

Яким буде курс долара та євро після Нового року: експерт розповів, до чого готуватись

ПриватБанк попередив щодо обміну старих доларів: що потрібно знати

Будьте дуже обережні: з'явилися обмінники, в яких продають лише фальшиві долари