Не всі продукти корисні нашому організму. Є категорії продуктів, які необхідно мінімізувати у раціоні, щоб уникнути ризиків серцево-судинних відхилень. А людям з патологією серцево-судинної системи – взагалі виключити.

Так, насамперед людям із встановленим діагнозом артеріальної гіпертонії, краще мінімізувати у своєму раціоні сіль. Вся справа в тому, що продукти з підвищеним вмістом солі ведуть до підвищення артеріального тиску, що загрожує розвитком інсультів або інфарктів.

Також, за словами лікарів, необхідно максимально скоротити споживання солоних, мочених, кислих, а також продуктів, що містять холестерин. Крім серцево-судинної системи, від таких частування страждають нирки – орган, відповідальний за регуляцію артеріального тиску.

Також для серця дуже шкідливі спиртні напої, фастфуд, газування та солодощі.

Важливою складовою здорового харчування є відмова від шкідливих жирів. Найнебезпечнішими вважаються трансжири, за ними йдуть насичені тваринні жири. Їх надмірне вживання призводить до закупорки судин та артерій, що неминуче збільшує навантаження на серце.
"Погані" жири збільшують концентрацію холестерину в крові, що може призвести до утворення холестеринових бляшок, тромбів, атеросклерозу та інших серйозних наслідків. Щоб зберегти серце здоровим, лікарі рекомендують мінімізувати вживання маргарину, майонезу, жирного м'яса та смажених у фритюрі продуктів.

Читайте також:

Чоловіки, тримайтеся від цього подалі: названі продукти, що викликають імпотенцію. Буде не до жінок

Простий секрет довголіття: названі 10 продуктів, які відновлюють та зміцнюють судини

Ви повторюєте цю помилку щодня: з якими продуктами в жодному разі не можна пити чай

Українців уже попередили: деякі продукти у магазинах можуть зникнути чи серйозно подорожчати