Росія своїми воєнними діями на території України заробила собі серйозні санкції. У низці цих санкцій перебувають і ті, що стосуються російської авіації, чи скоріше, її відсутності як повноцінної системи, здатної забезпечувати себе самостійно деталями, платами та механізмами, що здатні підіймати та безпечно садити літаки. І через це на території Росії все частіше відбуваються різні авіа-ПП.

Докладніше про те, що черговий лайнер із 70 пасажирами здійснив екстрену посадку, інформують росЗМІ.

Відомо, що в суботу, 2 грудня в тюменському аеропорту «Рощино» екстрено сів літак, про що негайно заявила транспортна прокуратура регіону.

Російське судно Sukhoi Superjet, що прямувало з Листопаду до Уфи, приземлилося з технічних причин о 14:35. Повітряне судно прийняли на запасному аеродромі, який використовується у подібних випадках. Відомо, що літак належить авіакомпанії Ямал. Причина технічної несправності не повідомляється, і, швидше за все, не повідомиться, адже все само собою очевидно - деталі зношені, замінити на нові неможливо через антиросійські санкції.

«На борту перебував 71 пасажир. Посадка пройшла благополучно, ніхто не постраждав. Пасажири відправлені до Уфи на резервному повітряному судні авіакомпанії «Ямал» - повідомили в Уральській транспортній прокуратурі.

Читайте також:

Дикі та голодні: у мережі показали, як війська Путіна грабують приватний будинок на Херсонщині. Відео

Це почалося ще до 1991 року: у ГУР розповіли, як готувалося повномасштабне вторгнення в Україну

Це вже перебір: медкомісія вирішила посміятися з українського захисника, у якого не функціонує нога

Втекти вже не вийде: як відстежуватимуть тих, хто ігнорує повістки