Уявити собі будинок без посуду в сучасному світі неможливо. Ще б пак, тарілки, чашки, салатниці – наразі це речі першої необхідності. Але іноді і вони виходять з ладу. І хоч вважається, що випадково розбити тарілку або склянку – на щастя, але якщо мова йде про надколи, то ситуація змінюється докорінно.

Цілком можливо, що пошкодження несерйозні і нею ще можна користуватися. Та й кому хочеться викидати улюблену чашку, з якої не розлучалися протягом декількох років? Але у знавців свій погляд на ситуацію.

Не варто тримати в будинку речі з тріщинами. Екстрасенси говорять, що надколотий посуд є свого роду «чорною дірою», яка буквально засмоктує всю позитивну енергетику. Людина, яка постійно п’є з тріснутої чашки, стає млявою, слабкою, апатичною, починає частіше хворіти. До речі, саме тому в будинках знахарів і ворожок ви навряд чи знайдете пошкоджені ємності.

Подібні повір’я існували і у слов’ян. Вважалося, що поява тріщин на глиняному або скляному посуді обіцяє масу неприємностей і значне погіршення фінансового становища. Саме тому чашки з відколами ніколи не тримали в будинку. Існує й інша прикмета, яка говорить, що життя людини, котра береже тріснутий посуд, теж «трісне».

Варто прислухатися до народної мудрості. До речі, екстрасенси кажуть, що надколоті столові прибори потрібно не просто викинути в сміття, а негайно винести за межі будинку – нехай не залишається в приміщенні навіть на зайвих півгодини.

До слова, крім забобон є і більш звичайна, зрозуміла причина для відмови від сколотого посуду. Так, з точки зору розсудливості це просто небезпечно. Наприклад, кожен може порізати губу, поки п’є чай з надтріснутою чашки або поранити палець під час миття тарілки зі сколом.

Крім того, від відколу практично завжди відходить хоча б одна велика тріщина, а це значить, що в будь-який момент столовий посуд може буквально вибухнути в руках.

Читайте також:

Допоможе звичайний рис: що потрібно зробити, щоб посуд та каструлі ідеально блищали

Вона є на кожній кухні і ми нею користуємося: названо найнебезпечніший для здоров'я посуд

Запах буде просто жахливий: у якому посуді в жодному разі не можна готувати квашену капусту

Червоні, жовті та зелені: що означає колір губок для миття посуду. Ви про це не знали