Деякі українці можуть зіткнутися зі скасуванням виплати пенсії через те, що вони розпочали роботу. Це зумовлено законодавством. Пенсійний фонд роз'яснив умови, за яких пенсія може бути скасована через працевлаштування.

Про це пише "Обозреватель".

Одна українка, яка є пенсіонеркою і тепер працює, звернулася з питанням до Пенсійного фонду: «Я колишній учитель, отримую пенсію за вислугу років. Наразі влаштувалася у загальноосвітній школі на посаду асистента вчителя інклюзивного класу. Чи можу я продовжувати отримувати пенсію під час роботи?"

Пенсійний фонд відповів, що оскільки вона влаштувалася на посаду асистента вчителя, їй виплачуватимуть пенсію разом із заробітною платою. Однак, якби вона повернулася на посаду вчителя, пенсійні виплати було б скасовано. Після звільнення із роботи пенсія відновлюється.

На такі нюанси важливо зважати тим, хто вийшов на пенсію за стажем. Якщо людина, вже будучи пенсіонером, повертається на роботу у своїй колишній спеціальності, яка дає право на дострокову пенсію, її скасують. У цьому випадку він отримуватиме лише зарплату. Відновлення пенсійних виплат можливе лише після звільнення з роботи. Такий закон.

Однак той самий пенсіонер може знайти іншу роботу, яка не дає права на дострокову пенсію. У такому разі він може отримувати і зарплату, і пенсію.

У випадку з вчителькою-пенсіонеркою, яка влаштувалася асистентом вчителя, їй не скасують пенсію, оскільки ця посада не передбачає дострокового виходу на пенсію за вислугою років.

Тобто ті, хто виходить на заслужений відпочинок після досягнення пенсійного віку, можуть спокійно працевлаштуватися, не побоюючись скасування пенсії.