Якщо вам подобається носити теплу піжаму взимку, це може бути зручно, але не обов'язково корисно. Крім того, вибір одягу може суттєво вплинути на якість вашого сну.

Про це пише видання korisno.24tv.ua.

Коли ночі стають все холоднішими, важко встояти перед спокусою не тільки вдатися до додаткової ковдри, але й підготуватися до сну в особливо теплих піжамах. Проте це не завжди сприятливо позначається на вашому здоров'ї. Про це розповідає експерт зі сну Семмі Марго.

На думку, температура тіла має вирішальне значення щодо часу сну. Це пов'язано, в першу чергу, з циркадним ритмом, внутрішнім біологічним годинником, що контролює цикл сну і неспання. Коли ви поринаєте в глибокий сон, температура вашого тіла знижується. Отже, сон без одягу може викликати охолодження, стаючи сигналом для тіла почати процес сну. Парадоксально, але спати голими у холодні місяці може бути корисним для тих, хто прагне швидше зігрітися під ковдрою.

Деякі дослідження також свідчать про те, що легкий одяг може вплинути на якість вашого сну і забезпечити здоров'я шкіри. Крім того, відсутність одягу сприяє контролю температури тіла відповідно до циркадного ритму, що також благотворно позначається на шкірі, забезпечуючи якісніший сон.

Користь сну без одягу також може проявитися у зменшенні тривоги та стресу, покращенні інтимного здоров'я та запобіганні набору ваги. Відсутність одягу під час сну може знизити ризик серцевих захворювань та діабету 2 типу. Однак, якщо спати голими не для вас, можна спробувати інший спосіб прискорення засинання. Підійдіть до моменту сну, попередньо здійснивши коротку прогулянку – достатньо лише 5 хвилин. Це допоможе вам швидше заснути одразу після повернення додому.

Читайте також:

Навіть на фронті вшановують традиції: українські захисники зворушливо заспівали легендарну колядку - відео

Не всі побачать держдопомогу: у Мінсоцполітики пояснили, який потрібен стаж для виходу на пенсію 2024 року

Після бурхливих свят буде корисно: продукти, що зміцнюють печінку