Порушення встановленого режиму негативно впливає на всі системи організму.

Згідно з дослідженням вчених з Університету Боулдера, порушення режиму призвело до змін у 129 сполуках організму.

Постійне порушення режиму сну та неспання збільшує ризик розвитку серйозних захворювань, таких як діабет, депресія, гіпертонія та ожиріння. Ослаблений організм також стає більш уразливим перед вірусними інфекціями та стресом.

Не варто допускати, щоб безсонна новорічна ніч спричиняла тривале сонне неспання наступного дня. Вставайте у звичайний час, навіть якщо ви лягли пізно або ближче до ранку. Це допоможе вам зберегти звичний цикл сну та поступово компенсувати можливе порушення режиму.

Довгі вихідні надають чудову можливість провести більше часу на свіжому повітрі. Заняття спортом сприяють вивільненню гормонів щастя, зміцнюють нервову систему та покращують настрій. Рекомендується проводити тренування та інші активності вранці.

Важливо спати у темряві, щоб стимулювати вироблення важливого для організму гормону мелатоніну. Для цього можна використовувати маску для сну чи щільні штори.

Перегляд стрічки в соцмережах та перегляд фільмів перед сном можуть стати поганою звичкою. Тому перед сном варто віддати перевагу більш спокійним і безпечним розвагам.

У період передноворічних свят особливо актуальним є питання харчування. Намагайтеся не перестаратися за святковим столом, щоб уникнути порушення режиму та шкоди здоров'ю. Не забувайте підтримувати нормальний водний баланс. Уникайте переїдання, оскільки якість сну безпосередньо залежить від виду їжі.

Чотири основні принципи для здорового сну: темрява, тиша, вологість та прохолода. Дотримуючись цих умов, ви наблизитесь до повноцінного відпочинку і, головне, почнете краще висипатися.

Читайте також:

Так швидко ви ще не засинали: шматочок якого продукту потрібно з'їсти перед сном, щоб не було безсоння

Швидко старітиме шкіра і набрякатимуть ноги: чому не можна спати з увімкненим обігрівачем

Спосіб, яким користувалися ще наші бабусі: як швидко заснути та солодко спати всю ніч