В Україні зараз активно обговорюється тема посилення мобілізації. І поки законопроєкт остаточно не ухвалити, люди продовжують панікувати та робити свої, часом найшаленіші, припущення. Так, у законопроєкті зазначено, що поліцейські без участі військових зможуть роздавати повістки військовозобов'язаним чоловікам.

З цього приводу висловився голова Нацполіції Іван Виговський, який висловив своє негативне ставлення до ідеї надання поліцейським можливості вручати повістки військовозобов'язаним без участі військових.

Докладніше про те, що в поліції вже висловилися з приводу роздачі повісток, інформує Українська правда.

Виговський зазначив, що, на його думку, у поліції вже настільки багато завдань, що кожен має займатися своїми обов'язками. Виговський також наголосив, що поліція є найбільшим правоохоронним органом і вже документує безліч кримінальних порушень серед торгово-комерційних та службових підприємств. Це, на його думку, значною мірою впливає на те, що люди ухиляються від призову на службу.

У зв'язку з цим Виговський висловив сумніви щодо того, чи потрібно поліції роздавати повістки, враховуючи, що вона вже займається документуванням порушень і надає максимальну допомогу в питаннях мобілізації та визначенні місцезнаходження ухилянтів.

Читайте також:

Блокпостів побільшає, перевіряти українців почнуть частіше: до чого готуватися найближчими тижнями

А ось тепер усе буде по-новому: на що чекати українським чоловікам від мобілізації. Кого візьмуть і як усе зміниться

Блокпости по всій країні та повістки: військовий розповів, до чого готуватися українським чоловікам