Багато людей звикли до того, що шкаралупа від волоських горіхів – це сміття, яке слід утилізувати. Однак не все так однозначно із цією шкаралупою.

Докладніше про те, чому не потрібно викидати шкаралупу від волоських горіхів і як вона стане в пригоді для мангала, читайте в нашому матеріалі.

Батьки українських школярів знають, як застосувати шкаралупу від волоських горіхів – це і їжачки, і грибочки, і човники та багато інших предметів та об'єктів, які можна створити зі шкаралупи горішків як підробки до школи або ж на виставку до гуртків. Але досвідченіші люди обізнані, що шкаралупа від волоських горіхів - це ще й хороші "дрова" для мангала.

Виявляється, шкаралупа від волоських горіхів непогано горить і її можна додавати в мангал, коли прогоріли дрова. Таким чином, м'ясо буде соковитим, не пересушеним, і шашлик набуде копченого запаху і пробудить нечуваний апетит. Єдиний мінус - спека буде меншою, ніж від дерева, а значить готуватися м'ясо буде довше звичайного.

Більше того, згоріла шкаралупа від волоських горіхів послужить гарним добривом для землі - такий попіл здатен наситити ґрунт поживними речовинами.

В цілому, волоські горіхи – це унікальний продукт. Плоди горіхів споживаються в їжу, шкаралупа може бути добривом ґрунту, у перетинках усередині використовуються в медицині, зокрема, для приготування лікувальних настоянок.

Читайте також:

Будьте обережні: названо шість категорій людей, кому не можна їсти волоських горіхів

Чому не потрібно викидати шкаралупу від волоських горіхів: знадобиться і вдома, і на городі

Хитрість, якій сотні років: як швидко почистити волоські горіхи. Ви здивуєтеся результату

Не будуть гірчити і псуватись: як і де правильно зберігати волоські горіхи